Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Ministar Piletić u Požegi: „Požeško-slavonska županija je uzoran primjer korištenja mogućnosti“

Ministar Piletić u Požegi: „Požeško-slavonska županija je uzoran primjer korištenja mogućnosti“

Kao sinonim za toplu riječ i podršku, velikom broju sugrađana nameće se Program Zaželi koji se provodi diljem Požeško-slavonske županije, a uz planirane investicije dogradnje Doma za odrasle osobe u Ljeskovici i izgradnje centara za starije u Pleternici i Jakšiću, upravo je Program Zaželi bio jedna od tema sastanka ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića i požeško-slavonske županice Antonije Jozić.

- Program Zaželi se posljednjih godina pokazao najdražim programom lokalnih zajednica i napore smo ulagali u poboljšanja u svim segmentima gdje je za to bilo prostora. Produžili smo program na tri godine i samim time povećali sigurnost za pružatelje, a još više za korisnike usluga. Istaknut ću kako je Požeško-slavonska županija uistinu uzoran primjer županije koja koristi mogućnosti i blagodati ovog programa, nedavno smo prilikom dodjele ugovora o radu pružateljima usluga u Pakracu, ugovor dodijelili i jednom muškarcu što je također korak naprijed u stvaranju šire koristi za zajednicu - rekao je Piletić. 

Osim što je trajanje projekta produženo na tri godine, omogućeno zapošljavanje muškaraca i ukinut dobni kriterij pri zapošljavanju, prošireni su i uvjeti za korisnike jer osim starijih osoba u samačkim domaćinstvima, korisnici su sada i osobe s invaliditetom.

- Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske što stavljanjem na raspolaganje ovog programa olakšava našim sugrađanima njihove svakodnevne brige. Nositelji projekata iz Programa Zaželi koji se provode diljem Požeško-slavonske županije su, osim jedinica lokalne samouprave i udruge koje su samim time aktivni stvaratelji uključivog društva. Zajedničkim snagama i kontinuitetom pružamo podršku onima kojima je to najpotrebitije i uistinu sam ponosna na sve naše udruge koje su se odvažile biti nositelji jer znamo da uz jačanje kapaciteta to sa sobom nosi itekakav posao koji za posljedicu ima ono najljepše, a to su osmjesi naših sugrađana - istaknula je Jozić.