Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Javnozdravstvena akcija povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Javnozdravstvena akcija povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, medicinske sestre i tehničari zdravstvenih i socijalno-zdravstvenih ustanova Požeško-slavonske županije proveli su javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi na tri lokacije u županiji i to u Požegi, Pakracu i Lipiku.

Ove godine, Međunarodni dan sestrinstva obilježava se pod motom  „Naše medicinske sestre. Naša budućnost.” s posebnim osvrtom na ekonomsku snagu zdravstvene skrbi.

- Unatoč tome što je okosnica zdravstvenog sustava, sestrinstvo se često suočava s društvenim podcjenjivanjem. Stoga je cilj ovogodišnjeg mota utjecati na preoblikovanje percepcije društva u cjelini i ukazati na činjenicu kako se strateškim ulaganjem u sestrinstvo mogu ostvariti značajni ekonomski i društveni benefiti. Svim svojim kolegicama i kolegama, medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima želim čestitati naš dan te im se i ovim putem zahvaliti za nesebični rad, požrtvovnost, odgovornost i snagu koju pokazuju u svom svakodnevnom radu, pomažući onima kojima je to najpotrebnije. Također, želim našim primaljama čestitati njihov dan i zahvaliti im što su svoj radni vijek posvetile pomaganju ženama u njihovim najtežim, a istovremeno i najsretnijim trenucima - rekla je Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Požega.

Javnozdravstvenu akciju u Požegi podržali su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, ravnatelj Doma zdravlja požeško-slavonske županije Marijan Višaticki i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević uz voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasminu Kovačević.

Foto: rva.hr