Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

32. Hrvatski festival jednominutnih filmova: Grand prix osvojio film Passive & collective iz Indonezije

32. Hrvatski festival jednominutnih filmova: Grand prix osvojio film Passive & collective iz Indonezije

U Požegi je održan 32. Hrvatski festival jednominutnih filmova na koji je prijavljeno ukupno 737 filmova iz 69 zemalja svijeta, dok je 60 filmova odabrano za službeni program festivala.

U konkurenciji filmova iz Vijetnama, Kube, Novog Zelanda i ostalih zemalja, Grand prix ovogodišnjeg, 32. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, pripao je filmu Passive & collective, autora Taufana iz Indonezije, a prvo mjesto i nagradu publike osvojila je Požežanka, Ema Letić s filmom Okrutni obrat života.

Drugo mjesto osvojili su Massimiliano Nocco i Filippo Principi iz Italije s filmom Happy new year, dok je treće mjesto osvojio Ignacio Rodó iz Španjolske s filmom Retrato.

Nagradu za najproduktivnijeg autora dobio je Rahim Moledina, najbolji turističko-promotivni jednominutni film je Blizu, bliže, Varaždin, Krunoslava Weinperta, pobjednik u kategoriji putnih jednominutnih filmova je Bernhard Zimmermann iz Njemačke, dok je najbolji jednominutni film generiran AI tehnologijom, onaj Petera Vadoczog iz Mađarske.

Organizator Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i ove godine je GFR Film-Video Požega te su osim projekcije službenog programa, za vrijeme trajanja festivala priređene projekcije jednominutnih filmova s prijašnjih festivala, literarni natječaj te izložba fotografija.

Foto: Hrvatski festival jednominutnih filmova