Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Uz otvorenje prvog Grand Prixa Hrvatske, u Bzenici otvorena proširena streljana

Uz otvorenje prvog Grand Prixa Hrvatske, u Bzenici otvorena proširena streljana

Na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici održava se prvi ikada Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koji je okupio natjecatelje iz nekoliko europskih zemalja.

Prije početka natjecanja u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović presijecanjem vrpce otvorili su proširenu streljanu.

Streljana je uređena u skladu s propisima FITASC-a, međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo, kako bi se na njoj u budućnosti mogla održavati međunarodna natjecanja na najvišoj razini.

Izvedenim radovima streljana je opremljena s dva strelišta za trap, dva strelišta za parkur, dva strelišta za trčećeg vepra i 12 mjesta za gađanju meta na 100 metara lovačkim puškama s užljebljenim cijevima te je izgrađeno i strelište s dva mjesta za provjeru preciznosti lovačkih pušaka.

Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske istaknuo je kako je realizacija streljane jedinstvene u Hrvatskoj, ali i šire, ostvarena uz veliku pomoć Hrvatskog lovačkog saveza, Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice.

U ime Grada Pleternice, dobrodošlicu natjecateljima zaželio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

- Nadam se kako ćete se ugodno osjećati na ovom strelištu koje ovim Grand Prixom doživljava vrhunac, a vjerujem kako slijedi i nastavak ove vrhunske priče – rekao je Katić.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zahvalila se svima koji su imali viziju realizirati investiciju streljane, istaknuvši Grand Prix izuzetnim događajem za sport i lovstvo, kako Požeško-slavonske županije, tako i cijele Hrvatske.

- Ovo mjesto postalo je nešto što Hrvatska nije imala, mjesto koje se nalazi u jednoj teritorijalno maloj županiji, ali je isto tako mjesto i strelište koje se razvijalo uistinu dugi niz godina. Zahvaljujem se svima onima koji su ovu priču započeli prije puno godina, koji su imali viziju i odlučili se da ovo mjesto zaslužuje ovakva ulaganja. Hvala i Hrvatskom lovačkom savezu na posljednjoj investiciji proširenja strelišta kako bi ono moglo odgovoriti na izazove velikih natjecanja  – rekla je Jozić.

Peter Clemens, predsjednik FITASC-ove komisije za kombinirano streljaštvo istaknuo je kako se nada da će sljedeće godine, kada Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka, na strelištu u Bzenici organizirati europsko prvenstvo FITASC-a u lovnom streljaštvu.

U ime organizatora, strijelce iz Slovenije, Mađarske, Latvije i Hrvatske koji su se odazvali pozivu na prvi Grand Prix Hrvatske pozdravio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

– Vjerujem da ćemo opravdati ovaj Grand prix i ukazano nam povjerenje te da ćemo sljedeće godine ovdje organizirati Europsko prvenstvo u kombiniranom lovnom streljaštvu na još ljepšem i uređenijem strelištu – rekao je Budor.

Grand Prix Hrvatske počasnim hitcem otvorio je Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

- Nadam se da je ovo samo dobar početak, da iza ovoga slijedi jedna dugogodišnja priča na ovom impozantnom kompleksu. Siguran sam da će svi koji ovdje budu dolazili i natjecali se itekako uživati – rekao je Glavić.

Prvi Grand Prix Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, održana je i svečana dodjela uvjerenja o položenom ispitu za suce.