Alati za pristupačnost

Službene internet stranice Požeško-slavonske županije

Paljenjem Ivanjskog krijesa Požega simbolično zakoračila u ljeto

Paljenjem Ivanjskog krijesa Požega simbolično zakoračila u ljeto

Uz odličnu atmosferu, tradicionalnim paljenjem Ivanjskog krijesa, Požežanke, Požežani i njihovi gosti simbolično su zakoračili u ljeto i proslavili najduži dan u godini. Ivanjski krijes, jedna od najstarijih manifestacija u Požegi i ove godine održala se na Trgu svetog Trojstva pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice grada Požege.

Krijes je kao i prethodnih godina pripremio Odred izviđača Požega, a zapalio ga je gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Glavić, uz pomoć Povijesne postrojbe Gradska straža Požega, Gradske glazbe Trenkovi panduri i gostujućih povijesnih postrojbi – Samoborske narodne garde, Gradske straže Bakar 1848, Krapinskih iliraca te Bjelovarskih graničara husara 1756.

Spoj tradicije i zabavnih zvukova na središnji požeški trg privukao je brojne posjetitelje, a za program i dobru atmosferu pobrinuli su se Požeške mažoretkinje, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Scenski studii ARTina, DJ Topa te popularni Jole.

Tradicionalna manifestacija Ivanjski krijes, kojom je obilježen najduži dan u godini, samo je jedan u nizu brojnih događaja u sklopu Požeškog kulturnog ljeta koje i ove godine donosi program za sve uzraste.

Foto: rva.hr